Hvad betyder alle de forskellige webhosting begreber og ord mon! En kort ordforklaring til at klare dig igennem skærene… Nedenfor har vi listet en masse termer, du vil støde på, når du begiver dig ud på webhosting markedet.
- En POP-konto er en ‘fysisk postkasse’ på en mail-server. Til en POP-konto hører helt individuelle konto-oplysninger, såsom adresse, brugernavn og adgangskode. Email afleveres til en POP-konto, hvor den ligger indtil den hentes ‘hjem’ med et email-program (fx. Outlook eller Eudora). En POP-konto har én email-adresse knyttet til sig.
- En email-alias – Hvis man ikke kan nøjes med den ene email-adresse, der er tilknyttet POP-kontoen kan man få et alias.
For eksempel kan man have email-adressen jens.hansen@firmaet.dk knyttet til sin POP-konto, men man synes det er for langt, og de fleste bruger også kun fornavnet i daglig tale. Så kan man lave aliaset jens@firmaet.dk og pege posten mod jens.hansen@firmaet.dk. Jens Hansen skal kun hente sin post et sted, men omverdnen kan sende til to adresser. - En email-responder er en email-adresse, der automatisk svarer alle de mails, der bliver sendt til den. Man kan fx. lave en adresse, der automatisk sender en aktuel prisliste tilbage.
- En mailing-liste – Få en bedre håndtering af store udsendelser af email. Med en mailing-liste har du mulighed for at tilføje til og fjerne adresser fra en liste, som kan distribuere fx. elektroniske nyhedsbreve meget effektivt.
- Harddisk plads til hjemmeside måles i MB – tager man som tommelfingerregel at en side fylder 150kb kan man i teorien have over 100 sider på et WebHotelMEDIUM.
- Domænenavn: Normalt benytter man webadresser på formen “www.navn.dk”. Af dette er domænenanvet de to ord sidst i adressen – i dette tilfælde navn.dk. Det er dette navn man køber ejer-retten til, når man registrerer et domænenavn. Alt hvad der sættes foran domænenavnet (i de fleste tilfælde “www”) er af ren system-karakter, og har ikke noget med domænenavnet at gøre. Domænenavnet er – som tommelfingeregel – det man sætter efter @’et i en email-adresse!
- FTP-adgang: Når man på sin egen computer på kontoret har lavet et par sider til sit webhotel skal disse sider transporteres fra den lokale maskine til den server, hvor webhotellet er placeret. Med FTP-adgang benytter man et seperat program til transportere filerne fra den lokale maskine til den fjerne server.
- Med FrontPage-support skal du lave dine sider i programmet FrontPage fra Microsoft. I øjeblikket sælges “2000”-udgaven, men har du en ældre version (“97” eller “98”) kan du også benytte disse. Når du har lavet dine sider lokalt kan du ved et tryk på en knap få dine sider flyttet til dit webhotel, og du kan også redigere i siderne mens de ligger på den fjerne server (webhotellet!). Du kan ikke benytte både FTP-adgang og FrontPage-support!
- CGI er en fællesbetegnelse for programmer, der afvikles på serveren – ét CGI-program kan for eksempel lave indholdet af en formular om til en email. Et andet CGI-program kan lave indholdet af en database om til en side, du kan vise på nettet. Der er principielt ingen begrænsninger, og har du specielle ønsker så skriv til support.
- Døgnovervågning af server: Betyder ikke at en person sidder ved serveren 24 timer, men at vi løbende checker og får besked hvis der er fejl på serverne. Ved funktionelle fejl er respons-tiden 20 minutter døgnet rundt!
- Support: Du kan ikke få et kursus i at lave hjemmeside, men du kan få hjælp til at fjerne fejl i dit eksisterende materiale. Du får naturligvis også hjælp til at hente post fra vores server, og klar besked når du ikke kan få en mail igennem til en kunde!
Webhosting
Det lyder måske indviklet med de mange begreber, men fortvivl ej, meget af det klarer din webhosting udbyder. Du skal blot gøre det, du er god til, så klarer de alt andet med webhosting osv. Der findes efterhånden mange gode udbydere af webhosting i Danmark. En af favoritterne er helt klart Unoeuro og One.com, men det kan du læse meget mere om på Pengeguru.dk.