Spring til indhold

Coachingforløb

    Stress

    Af en eller anden besynderlig grund, så er der mange mennesker, der ikke vil indrømme, at de kunne få det bedre med sig selv og deres omverden, hvis de fulgte et stresscoaching forløb. De ved det faktisk godt, at sådan er det. De går rundt og har en livskvalitet, der ikke er, helt som de virkeligt ønsker sig det. Og hvorfor gør de, så ikke noget ved det? Er det, fordi vi ofte tænker på stresscoaching som noget, vi først skal påbegynde, efter at vi har fået diagnosen stress? Det er – i min optik – en totalt forkert tilgang. Jeg vil næsten gå så langt og sige, at det er en totalt uansvarlig holdning at have.

    Se det som en god rutine

    Ville det ikke være meget bedre for alle, hvis vi lærte at tænke på stresscoaching som en rutine, der kan hjælpe os til at forebygge stress? Vi lever jo i en verden, hvor vi har travlt – på alle fronter. Vi har travlt med jobs, uddannelse, aktiviteter, børn, familie, sociale medier og jeg ved ikke, hvad. Det er ikke underligt, at flere og flere – især unge mennesker – får stress. Kunne vi ikke undgå, at mange mennesker får stress – og nogle af dem bliver alvorligt syge – hvis vi lærte, at stresscoaching er en hjælp til, at vi kan få et godt liv?

    Ingen medicinering nødvendig

    Stresscoaching involverer nemlig ikke medicin eller indlæggelser. En stresscoach vil ikke skrive en recept til dig, der giver dig ret til nogle beroligende piller – lykkepiller. Han eller hun vil via samtaler med dig hjælpe dig til at finde systemer og løsninger, der kan hjælpe dig, så du ikke får stress. Der kan være tale om, at du skal lære at sige ”Nej, jeg skal ikke tjekke TikTok eller Instagram lige nu – det kan vente.” Det kan være, at du skal lære at trække vejret på en speciel måde, så den hjertebanken, du sommetider får, kan forsvinde. Det hjælper en stresscoach dig med at lære.