Spring til indhold

Ageras dengang og nu

    Ageras

    Måske har du tidligere læst artiklen i Finans, der fortæller om, hvordan en meget stor kapitalfond købte Ageras? Den slags artikler er jo altid interessante for de af os, der med ægte glæde ser, at det går godt for danske iværksættere. Men kender du historien bag? Ved du, hvor meget slid, slæb og modgang, der næsten altid går forud for denne type positive historier? Hvis du ikke gør, kan du få et lille indblik her.

    I banken med hoodie

    Rico Andersen – den ene af starterne sammen med Martin Hegelund – er manden. Da han ville låne penge i banken dukkede han op med hættetrøje over hovedet. Møns Bank ville derfor ikke låne ham de 125.000 kr. han manglede for at kunne starte virksomhed. Der lærte den unge knægt en lektion, og et jakkesæt til 10.000 kroner senere gik han frejdigt tilbage i banken og fik sit lån. Lidt senere i forløbet gentog han det lille stunt hos Nordea og gik derfra med et lån på 1 million kroner.

    Masser af salg uden indtjening

    Den oprindelige ide handlede om at binde private sammen med rengøringshjælp, havemænd og den slags. Og det gik da også sådan nogenlunde for dem, men de tjente absolut ingen penge. Da de efter 3 års hårdt slid og uden som så meget som at have tjent en krone på “Få det gjort”, ville Nordea have sine penge tilbage.

    Nu er det ikke sådan lige at betale en million tilbage, når man ikke har pengene, så de gik i tænkeboksen. Ved at analysere markedet kom de frem til, at advokater og revisorer havde noget til fælles: En ret ugennemskuelig branche og et kæmpe kundegrundlag. Sådan blev ideen bag det nuværende Ageras skabt. Omsætningen i første måned var 30.000 kr. 250.000 kr. måneden efter og i april kunne de ringe til Nordea og betale gælden tilbage kontant.

    Fra København til verden

    Derfra gik det stærkt. Væksten var forrygende og heldigvis også på den vigtige bundlinje. Dermed blev Ageras interessant for investorer, og det var derfor Investcorp i 2017 lagde et dygtigt beløb og købte en stor del af virksomheden. Læs mere om det her.

    I dag har Ageras (med hovedsæde i København) kontorer i flere lande i Europa og i USA, og der er tilsyneladende ingen ende på potentialet for de fremsynede folk i Ageras. Selskabet har i øvrigt en egenkapital på 48 millioner kroner pr. 2019!

    Ageras på LinkedIn

    Ageras på Facebook

    Og endelig en god nyere artikel om Ageras A/S